Chris de Wagt nog twee jaar bij Heerenveen

Sneek - Chris de Wagt heeft zijn contract bij sc Heerenveen met twee jaar verlengd. De 32-jarige trainer blijft nu tot de zomer van 2020 de eindverantwoordelijke bij Jong sc Heerenveen.

De Wagt kwam in de zomer van 2017 bij Heerenveen en staat met zijn ploeg op dit moment bovenaan in de Beloftencompetitie. Jong Heerenveen presteert dit seizoen erg sterk en verloor slechts één van de dertien gespeelde wedstrijden. De Wagt staat daardoor momenteel op de eerste plaats, 30 punten uit 13 duels, acht punten voor nummer twee SC Cambuur. Eergisteren werd daarnaast de halve finale van het bekertoernooi bereikt.

De Wagt speelde van 2005 tot 2010 betaald voetbal bij SC Cambuur en FC Oss. De trainerscarrière van De Wagt begon in 2014 bij ONS Sneek. Hij was daar tot de zomer van 2017 werkzaam als assistent-trainer en werd vanaf dat moment hoofdtrainer van derde divisionist ONS Sneek. Die functie combineert hij dit seizoen met het trainerschap bij Heerenveen. De Wagt zal komend seizoen stoppen in Sneek en fulltime aan de slag gaan in Heerenveen.