Prijor helpt ONS aan belangrijke punten

Sneek - In de strijd tegen degradatie pakte ONS Boso Sneek vanavond belangrijke punten dankzij een 3-2 overwinning op VVOG. De bij alle goals betrokken Genridge Prijor maakte vlak voor tijd zijn tweede en winnende doelpunt.

Beide ploegen eindigden met tien man. Aanvoerder Ale de Boer maakte namens ONS de laatste spannende minuten niet meer mee binnen de lijnen. Hij en Jeffrey Snijders van de Harderwijkse bezoekers waren kort daarvoor even niet al te vriendelijk voor elkaar op het Zuidersportpark.

Op dat moment leidde ONS met 3-2 en in die tussenstand kwam geen verandering meer. Bij rust stond de Sneker derdedivisionist met 2-1 voor. De matchwinner zorgde in de 19e minuut ook voor de openingstreffer en nadat hij onderuit was gehaald in het strafschopgebied verzilverde Michael Lanting een strafschop: 2-0. Op slag van rust deden de gasten wat terug via Pernelly Biya. 

Wilco Braam tekende in de tweede helft voor de gelijkmaker en vlak daarna ontsnapte ONS na een bal op de paal aan een achterstand.  Het kwam vervolgens allemaal op zijn pootjes terecht voor de oranjehemden toen Prior definitief zijn stempel op de wedstrijd drukte.

ONS, dat de op de 13e plaats staande provinciegenoot Harkemase Boys achterhaalde op de ranglijst, heeft nu een gat van 6 punten geslagen ten opzichte van de rode streep. ONS speelt Paasmaandag uit tegen het eveneens voor lijfsbehoud strijdende Spijkenisse.