Nitro Darts Sneek loopt in op koploper Mariahout

Eindhoven - Door met 3-7 te winnen van het nu vrijwel zeker gedegradeerde Eindhoven profiteerde Nitro Darts Sneek gisteren optimaal van de onverwachte nederlaag van de Haagse koploper Mariahout bij Ermelo. Het verschil tussen de nummer een en twee is nu nog slechts 3 punten.

 

Voorafgaand leek Eindhoven een stevige formatie te presenteren met Willem Mandigers, Wouter Vaes en Gino Vos die voor de BDO veel televisieoptredens hebben gehad en interlands hebben gespeeld. Berry van Peer is nog bekend van zijn televisieoptreden bij de Grand Slam of Darts.

Bij Nitro Darts Sneek ontbraken Jan Dekker, Danny Noppert en Rick Hofstra. Frans van der Weit, Sylvester Paassen, Wieger Boonstra en Jelko Zwart stonden op namens Sneek. De Round Robin ging tot 3- 3 gelijk op waarna Nitro Darts Sneek het heft in handen nam en het eerste wedstrijdpunt met 4-9 binnen ging halen.

De singles werden uitstekend gestart. Paassen die in de Round Robin met 99,72 het hoogste gemiddelde speelde, was met 1-4 ruim en 95,8 gemiddeld per drie darts te sterk voor Mandigers. Van der Weit had geen problemen met Carlo van Peer en won eveneens met 1-4. Boonstra kon niet voorkomen dat Vos met 4-0 te sterk was. Zwart herstelde dit door met 2-4 te winnen van Vaes.

Zodoende werden er drie van de vier single partijen gewonnen. Hetzelfde gemiddelde werd gehaald in de koppelronde. De wedstrijd werd al snel in het slot gegooid doordat Paassen en Zwart met 1-3 te sterk waren voor Mandigers en Vaes. Deze twee konden ook niet winnen van Van der Weit en Boonstra, die een partij eerder drie punten binnen speelde door met 0-3 te winnen van Vos en B. van Peer. In het laatste koppel kon invaller Stijn Knol samen met Paassen niet voorkomen dat Eindhoven via Vos en B. van Peer iets aan eer kon redden.

De solo was een partij waar niets meer van afhing tussen Van der Weit en Vos. Van der Weit leek na een 1-3 voorsprong de wedstrijd binnen te halen, maar zag Vos langszij komen en zelfs de wedstrijd met 4-3 winnen voor een 3-7 einduitslag.

De Snekers hebben inmiddels een voorsprong van zes punten op nummer drie Ermelo opgebouwd. Den Haag die voorafgaand aan de wedstrijd op de derde positie stond is de volgende tegenstander van Nitro Darts Sneek. Deze thuiswedstrijd zal zaterdag 21 april gespeeld worden.