Menhir viert kampioensfeest in Joure

Joure - De basketballers van ESBC Menhir hebben met nog drie wedstrijden te spelen de titel binnen. In een kolkende sporthal Sportfun in Joure gisteravond liepen de emoties hoog op tegen thuisploeg Oaters, maar uiteindelijk trokken de Snekers aan het langste eind: 58-65.

Menhir had vier wedstrijden de tijd om kampioen te worden, maar besloot om maar direct van de eerste de beste gelegenheid gebruik te maken. Daarvoor moest de ploeg wel heel diep gaan. De Oaters uit Joure is een ploeg uit de middenmoot, maar vooral tegen de topploegen liet de Jouster equipe goede resultaten zien. Ook tegen Menhir begonnen de Jousters goed. 

Bij de Snekers was toch wel een beetje spanning te zien. De bal wilde maar niet door het netje en ook was er onnodig veel frustratie over de arbitrage. Dat ging zelfs zo ver dat de coach van de Snekers, Arnold van der Meulen, al voor rust de zaal uitgestuurd werd. De scheidsrechter kwam op die beslissing terug en dus kon hij even later het spel voortzetten. Menhir keek bij rust wel tegen een 30-35 achterstand aan.

Dat de Snekers in hun reserves moesten tasten bleek uit het feit dat uitblinker Mats Haven tijdelijk met kramp naar de kant moest. Toch kwam Menhir puntje voor puntje dichterbij en nam het in de het derde kwart al de leiding over. Met name door twee verschillende soorten zoneverdediging te spelen werd de thuisploeg ontregeld. Menhir liep uit naar 48-60, maar toen begon de foutenlast op te spelen en moest de ene na de andere speler met vijf fouten naar de kant.

Ali Carti bleef tot het eind wel in het veld en ook Danny Nowee scoorde nog een aantal belangrijke punten voor hij de bank moest opzoeken. De Oaters kwamen nog tot op zeven punten, maar toen was het voorbij en kon Menhir voor in de grote getale opgekomen supporters het kampioensfeestje gaan vieren.

Vrijdag zal Menhir in de Sneker Sporthal de beker in ontvangst nemen. Ook zal de ploeg dan proberen revanche te nemen tegen Exercitia, de enige ploeg die de Snekers dit seizoen wist te verslaan.