Ronde van Súdwest-Fryslân

SNEEK - De Ronde van Súdwest Fryslân, zondag 8 april op en vanaf Sportpark Schuttersveld in Sneek plaats, brengt fietsers, hardlopers, skeeleraars, steppers en wandelaars bijeen.

Er zijn wedstrijden en toertochten. De organisatie is in handen van Atletiekvereniging Horror, Schaatstraingroep De IJsster en RTC Rally. Vorig jaar trok het evenement ruim 800 deelnemers, dat aantal verwachten we door toegenomen bekendheid dit jaar te overtreffen.

RTC Rally biedt haar fietsers een mooi parcours dat verkeersluw is en bestaat uit asfaltwegen en geasfalteerde fietspaden.

Atletiekvereniging AV Horror zorgt voor een goed en snel parcours dat verkeersluw is en bestaat uit asfaltwegen en geasfalteerde fietspaden. De 12 kilometerloop en de halve marathon voeren grotendeels door Súdwest-Fryslân en gaan ook door prachtige dorpjes zoals Tirns, Reahûs en Easterein. Er zijn verzorgingsposten ingericht.

Van De IJsster krijgen skeeleraars een goed en snel parcours aangeboden dat verkeersluw is en bestaat uit asfaltwegen en geasfalteerde fietspaden. Onderweg staan verkeersregelaars.

Atletiekvereniging AV Horror biedt de wandelaars een mooi en afwisselend parcours dat verkeersluw is en bestaat uit asfaltwegen, kleine paadjes en geasfalteerde fietspaden.

Voor STG De IJsster is het dit jaar een jubileumtocht, de vereniging bestaat 50 jaar. Deelnemers zullen dit merken door de extra attentie die er voor hen klaarligt.