Friese Dojo’s openen hun deuren

Sneek - Van 3 tot en met 7 augustus zijn de European Sports for All Games. In het voorprogramma van dit evenement vinden verschillende sport- en beweegactiviteiten plaats. De maand april staat in teken van de Japanse krijgskunsten. 21 Friese clubs openen hun deuren voor iedereen die wil kennismaken met judo, karate, jiu-jitsu, aikido, kendo, kyudo en iaido.

De Friese Dojo’s hebben zaterdag 14 april uitgeroepen tot dojodag, genaamd Tour de Dojo. Op deze dag kunnen mensen kennismaken met een Dojo in de buurt en meedoen met verschillende activiteiten of een demonstratie bijwonen.

Van 3 tot en met 30 april openen verschillende Friese Dojo’s hun deuren. Inwoners van Friesland kunnen elke dag gratis meedoen aan lessen bij hun in de buurt. Aanmelden kan op www.opendojodagen.nl. Daar zijn ook de contactgegevens en trainingstijden te vinden. Om deze vormen van krijgskunsten een podium te bieden, organiseert Sport Fryslân met de Friese clubs namens de European Sports For All Games, de Open Dojo Dagen.

De krijgskunsten zijn van oorsprong bedoeld voor zelfverdediging, maar worden tegenwoordig veelvuldig gebruikt om zowel lichaam als geest te trainen. Iedereen kan hier aan meedoen: jong of oud, valide of invalide, sportief of als mensen juist niet zo sportief zijn! 

De Open Dojo Dagen zijn onderdeel van het hoofdprogramma van de European Sports For All Games. Deze Games vinden van 3 t/m 7 augustus plaats door heel Friesland plaats en worden georganiseerd door Sport Fryslân, NOC*NSF en TAFISA. Op 7 augustus zijn tijdens de slotdag verschillende clinics van de Friese Dojo’s en Japanse Dojo’s.