Futuristische funk met De Likt in Bolwerk

SNEEK - De Likt brengt zaterdag futuristische funk naar Het Bolwerk dankzij Giorgi Kuiper en John van Beek, door frontman Jordy Dijkshoorn voorzien van de nodige scherpe teksten.

De drie muzikanten, die elkaar op de Popacademie leerden kennen, verschenen eind 2013 voor het eerst op de radar na het winnen van de titel Beste Muzikant bij de Grote Prijs van Nederland – en zijn daar sindsdien niet meer van verdwenen. In de Maasstad verkreeg de groep al kort na zijn ontstaan een cultstatus en er was een sterke drive om ook de rest van het land eens flink aan te pakken.

De release van het gelijknamige debuut in 2015 waar succesvolle singles als ‘Ja, Dat Bedoel Ik’, ‘Bloed Aan De Muur’ en ‘Finidi George’ op te vinden zijn, was dan ook het startschot voor een tour die meer dan honderd optredens telde.

Het unieke geluid van De Likt bleek in combinatie met Jordy’s extravagante voorkomen en eindeloze energie op het podium ook buiten de stadsgrenzen garantie voor compleet afgebroken zalen. Inmiddels heeft de groep op bijna ieder denkbaar podium, festival en platform laten zien wat ze waard zijn. Zo zijn Jordy, Giorgi en John graag geziene gasten bij 3FM en De Wereld Draait Door. In

De Derde, het nieuwe album staat vol met nieuw materiaal en diverse samenwerkingen met artiesten als De Staat, Jack Parow en Akwasi. Een aantal van deze nieuwe nummers, waaronder de nieuwe single ‘Zij Geeft Licht in de Duisternis’, werd tijdens het afsluiten van de 3FM-stage op Noorderslag voor het eerst ten gehore gebracht. Vanaf het inklappen van de eerste beat braken de band en het publiek samen de zaal af. Crowdsurfen, stagediven en sitdowns: niemand verliet de Oosterpoort met een droog shirt.

In het voorprogramma ’t Vlaggenschip. dat staat garant voor Hip-Pop met een nodige bak enthousiasme, pallets shandy en schijt aan dingen. Slecht gaan op Safari, huilen als een man of Nespresso-cups inhaleren; alles wordt bezongen op hun nieuwe album ‘DEZE’. De driekoppige eenheid, bestaande uit Niekaragua, De Hern en Henkerchief, is klaar om te brengen wat nodig is.