Reprise Something so Real van René van Kooten en band in Noorderkerk

SNEEK - René van Kooten en band Shifting Daylight komen donderdag 12 april naar de Noorderkerkzaal in Sneek. In de grote zaal van het Theater Sneek begitn vrijdag de serie van Spamalot, de nieuwe musical van MUZT.

De voorstelling Something so Real is een reprise van het succesvolle, intieme theaterconcert René van Kooten met zijn band Shifting Daylight. Na de enthousiaste reacties van vorig seizoen komen zij nu opnieuw in het theater, aangevuld met een aantal nieuwe nummers.

Wat blijft? Verrassend bewerkte songs uit musicals, van bewonderde artiesten en eigen werk, prachtig gearrangeerd en verbonden door persoonlijke, ontroerende en soms grappige verhalen die niemand onberoerd zullen laten.

De muziekvoorstelling donderdag in de Noorderkerkzaal begint om 20.15 uur .

Een dag later de afstrap Van Spamalot van MUZT Musicalopleiding. Het is de eeste van zes dolkomische familievoorstelling waarvoor de filmklassieker Monty Python and the Holy Grail de basis vormt. Het musicalgenre wordt flink op de hak genomen.

Het verhaal is een parodie op de legende van Koning Arthur en zijn zoektocht naar de heilige graal. Arthur, reizend met zijn bediende Patsy, vraagt enkele ridders hem te vergezellen. Onderweg ontmoeten ze bijzondere types die niet altijd zijn wat ze lijken. Sprookjesfiguren, schone jonkvrouwen, een vliegende koe, spottende Fransozen en nog veel meer rare snuiters. Wordt het eigenlijk nog wel wat met de zoektocht van Arthur en zijn koene Ronde Tafelridders?

Met nummers als ‘Eén voor allen’, ‘Een lied dat klinkt als dit’ en ‘Sterren van TV’ is de musical een ware uitdaging voor de talenten van MUZT, waarbij opvalt dat de humor van Monty Python van alle tijden is. Hier en daar is de tekst aangepast en zijn er grappen van de spelers toegevoegd. De voorstelling zal in het Nederlands worden gespeeld. De regie is in handen van Iréne Martin. Dennis Dronkers en Raymond Guzman tekenen voor respectievelijk de zang en choreografie. Vele vrijwilligers en stagiaires zorgen voor prachtige kostuums, rekwisieten en decors.