Boomhut geplaatst in ontmoetingstuin

SNEEK - In de natuurontmoetingstuin in de Noorderhoek in Sneek is onlangs een boomhut geplaatst, waar kinderen in kunnen spelen. De boomhut is bedoeld voor kinderen tot een jaar of tien.

Wijkplatform Noorderhoek heeft, mede dankzij financiële steun van de uit de voormalige woningstichting De Wieren voortgekomen Stichting Fertier, de na de vernielingen van vorig jaar opgeknapte tuin op 1 april weer kunnen heropenen.

Als gevolg van de vernielingen openen vrijwilligers van het wijkplatform de tuin ’s morgens en sluiten het hek op de brug ’s avonds weer af. De tuin is te bereiken vanaf supermarkt Poiesz aan de Jancko Douwamastraat. Ook voor mensen in een rolstoel of met een rollator is de tuin toegankelijk. Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Op 20 mei, eerste Pinksterdag wordt een (chocolade) eitjes-zoek-activiteit georganiseerd voor de kinderen. Op facebook van het wijkplatform Noorderhoek staat wel hoe laat het begint. Op de langste dag van het jaar, 21 juni, is er een feestdag voor jong en oud met veel live muziek – het zogenoemde “Langste Dag Festival”. Op die dag wordt de tuin officieel heropend in het bijzijn van alle sponsors en relaties die dit prachtige plekje mede mogelijk hebben gemaakt.