Al 30 gezinnen ondersteund door Voorleesproject Sneek

Sneek - Sinds 2013 zijn er al 30 gezinnen in Sneek die gebruik maken of hebben gemaakt van dit voorleesproject van Humanitas Zuidwest Friesland. En steeds meer ouders van jonge kinderen tussen de 2-10 jaar melden zich aan.

Niet voor ieder kind is het leren van de Nederlandse taal een vanzelfsprekendheid. Soms is dat lastig, vooral als kinderen niet in Nederland geboren zijn en de ouders een andere taal spreken. Op school ontstaan dan al snel problemen. Vrijwilligersorganisatie Humanitas kan helpen via het voorleesproject.

Eens per week komt de voorlezer een uur bij het gezin aan huis. Woordenschat en taalvaardigheid worden verrijkt en gestimuleerd door gebruik te maken van boeken uit de bibliotheek. De voorlezers worden ondersteund door een coördinator.

Vanwege de groei kan Humanitas nieuwe voorleesvrijwilligers voor dit project gebruiken om in nog meer gezinnen te kunnen voorlezen. Mensen die in of rondom Sneek wonen en meer wilen weten over dit vrijwilligersproject kune cvontact opnemen met coördinator Marian Plat, via 0515-574631 of voorleesproject@humanitas-zwf.nl.