ONS met lege handen na Friese derby

Sneek - Gastheer ONS Sneek bleef vanmiddag met lege handen achter na de Friese derby in de derde divisie. Het bezoekende Harkemase Boys won met 2-5.

Daarmee namen de Harkemasters afstand van de gevarenzone. Met nog een handvol duels te gaan moet ONS met het oog op de tweede herkansersplaats steeds blijven oppassen op met name Spijkenisse dat op 6 punten staat.

Berwout Beimers van Harkemase Boys beleefde een prachtige middag op het Zuidersportpark met drie doelpunten en een assist. Al na zestig tellen strafte hij geklungel in de Sneker defensie af. Na ruim aan half uur verdubbelde hij de voorsprong.

In aanvallend opzicht kon ONS geen vuist maken. Dat veranderde na de thee. ONS startte feller en dat leverde al snel de aansluitingstreffer op van Genridge Prijor. Maar nauwelijks acht minuten later sloeg Harkemase Boys weer toe. Beimers was nu aangever, invaller Ezra Schrijver kopte raak.

Gonzales bracht daarna nogmaals de spanning terug tot 2-3, maar vlot daarna herstelde Beimers de marge van twee. In de slotseconden zorgde Kellian van der Kaap voor de 2-5 eindstand.