Nitro Darts Sneek zet uitstekend spel voort      

Sneek - In de vijftiende speelronde hoofdklasse Superleague of Darts werd er solide gewonnen van Den Haag. Beide teams hadden de beschikking over een volledig team. Door uitstekend spel aan Sneker zijde was de overwinning na een 6-0 tussenstand al snel binnen gehaald. De Hagenezen deden nog iets terug, maar konden een 8-2 einduitslag niet voorkomen.

De concurrentie haalde ook flink uit. Koploper Mariahout was met 9-1 te sterk voor Tilburg en nummer drie Bosgenoegen won met zelfde cijfers van Wevershoof. Nitro Darts Sneek staat met nog drie wedstrijden te spelen drie punten achter op de koploper en op zes punten voorsprong ten opzichte van de nummer drie.

In de Round Robin gaven de Snekers een duidelijk signaal af door direct met 9-1 te winnen met een teamgemiddelde van ruim 94. Danny Noppert was hofleverancier qua gemiddelde met 102 per drie darts. Ook Jan Dekker was evenals Noppert weer aanwezig door het ontbreken van PDC verplichtingen. Rick Hofstra en  Frans van der Weit completeerden de basis vier.

Hofstra was in de eerste single knap met 4-1 te sterk voor Jeffrey de Zwaan die behoorlijk aan de weg timmert binnen het PDC-circuit. De inmiddels zeer gelouterde Noppert en Dekker hadden respectievelijk geen problemen met Mike Zuydwijk en Marcel Blik. In het slotstuk was een beslissende leg nodig om een winnaar aan te wijzen in de partij tussen Van der Weit en Vincent van der Meer. Voor Van der Weit geen probleem en besloot hiermee het onderlinge treffen met een 4-3 overwinning.

In het eerste koppel waren Noppert en Hofstra verantwoordelijk voor de definitieve drie punten door met 3-2 te winnen van De Zwaan en Zuydwijk. De concentratie leek door de overwinning iets weg te vallen waardoor Den Haag de eer kon redden om via Blik en Van der Meer twee koppels op rij te winnen. In het laatste koppel werd er weer sterk gespeeld door Dekker en Van der Weit voor een 7-2 tussenstand.

Hofstra kon voor de kers op de taart zorgen op zijn eigen verjaardag. Hij mocht het opnemen tegen Blik die een uitstekende koppelronde kende. Het werd een spannende gelijk opgaande strijd  waarin Hofstra dubbel feest kon vieren met een 4-3 overwinning en een 8-2 einduitslag op zijn geboortedag.

De volgende wedstrijd is wederom een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Wapenveld. De wedstrijd zaterdag 5 mei gaat om 13.00 van start.