Thomas Dijkstra ‘Masters Of Kyokushin’

IJLST - Een ontketende Thomas Dijkstra van het organiserende Kyokushin Karate IJlst van Fokke Rosier wist gisteravond de titel ‘Masters Of Kyokushin 2018’ binnen te slepen.

Door een combinatie van goed geplaatste stoten gevolgd door hoge en lage schoppen, wist hij tijdebns het vierde karategala in IJlst zijn taaie tegenstander Willen van Uffelen van sportclub Sushiho uit Bergschenhoek te overtreffen.

IJlster, Tim van Hout trof een geduchte tegenstander in Delano Ter Heerdt van Budokai Tora Tora uit Zutphen. In een felle partij delfde Tim het onderspit en won Delano naast de partij tevens de prijs voor de ‘meest opvallende deelnemer’ bij de heren. Dit vanwege zijn technische vaardigheden en fighting spirit.

In de partij voor aanstormend talent trof IJlster Ernst Weinstra de Katwijker Jeffrey van Duijn van Dojo Osaka. In een ware thriller wist Jeffrey de juryleden net iets meer te overtuigen waardoor de titel mee naar Katwijk ging.

Kirsten Hop uit Winsum viel op vanwege haar doorzettingsvermogen en won hierbij de prijs voor ´meest opvallende deelnemer´ bij de dames.

Het gala stond in het teken van clubgenoot Jacob Ossel die vorige week op 44-jarige leeftijd overleed. In bijzijn van alle deelnemers en publiek werd een minuut stilte gehouden om hem op gepaste wijze te herdenken.