Het weer van Dirk: Flink koeler

Sneek - De natuur is de afgelopen week geëxplodeerd met het warme weer zoals we dit o.a. aan de bloesem van de bomen en struiken zien. Helaas laat het warme weer ons voorlopig in de steek, hoewel de temperatuur op een normaler niveau uitkomt. Ook valt er deze week geregeld nattigheid. Gisteren vielen er stevige buien met onweer, hagel en veel neerslag in het midden en oosten van het land.

Vandaag is van  nattigheid weinig te bekennen, de zon schijnt, ook drijven er wolken over, het blijft droog. De temperatuur komt niet veel hoger uit dan 15 graden en dat is 10-tal graden lager dan gisteren. Wind uit het westen en is zwak tot matig.

Komende nacht neemt de bewolking toe en tegen de ochtend valt daaruit regen. Minimumtemperatuur 8 graden.

Morgen bewolkt en regenachtig. Bij een zwakke tot matige west tot zuidwestenwind blijft de temperatuur steken bij 13 graden. Woensdag vallen er enkele buien, wind westelijk, 13 graden. Ook donderdag eerst nog enkele buien, in de middag droog met het zonnetje erbij. Vrijdag lijkt het bij ons droog te blijven en dat zou mooi zijn zo op Koningsdag. Wel blijft de temperatuur aan de lage kant, 12 tot 14 graden.