Van der Eems investeert half miljoen in razendsnelle groene digitale drukpers

Easterein - Grafische groep Van der Eems in Easterein heeft half miljoen geïnvesteerd in razendsnelle groene digitale drukpers.

De wereld wordt sneller én groener. Grafische groep van der Eems gaat er in mee met een nieuwe digitale drukpers. Eentje waarmee supersnel op de meest milieuvriendelijke wijze kan worden ingespeeld op bijna elke drukwerkvraag.

Wilt u bijvoorbeeld op het laatste moment nog even een gepersonaliseerde nieuwsbrief de deur uit doen? Of op een terrasje op de iPad een persoonlijke uitnodiging ontwerpen en bestellen? Via de nieuwe drukpers van Van der Eems wordt het direct en perfect afgehandeld.

De nieuwe volledig digitale drukpers blinkt namelijk uit in: snelheid, flexibiliteit én extra mogelijkheden. De afdrukkwaliteit is perfect Ook drukken in speciale inkten, zoals metallic of wit is mogelijk.  

De ‘oude’ digitale drukpers was pas 5 jaar oud, maar is nu al ingeruild. De ontwikkelingen gaan namelijk razendsnel. Om voorop te blijven lopen – en je daarmee te onderscheiden van de concurrentie – moet je durven investeren. Van der Eems is vol vertrouwen dat deze investering van zo’n 500.000 euro zich terug zal verdienen. Alleen al op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De nieuwe digitale drukpers zit namelijk vol ‘groene’ techniek, waaronder warmteterugwinning. Mede hierdoor is het energieverbruik lager dan ooit. Ook het verbruik in ‘resources’ , onder andere drukinkt, is extreem laag. Het verlies van papier door inschiet of te grote oplages behoort tot het verleden.

Durk-Jorrit van der Eems: ,,Machines zoals deze zijn al rendabel in te zetten vanaf een oplage van één tot enkele duizenden stuks. Daarmee kan iedereen exact de hoeveelheid drukwerk bestellen die nodig is. Temeer omdat bijbestellen zo geregeld is. Dit voorkomt dat men overtallig drukwerk bij het oud papier moet doen. En dat is goed nieuws voor het milieu.”