’t Hinnepykje viert jubileum- en afscheidfeest

Sneek - ’t Hinnepykje viert zaterdag 9 juni haar 40-jarig jubileum met een dubbel gevoel. Per 1 augustus sluit de peuterspeelzaal namelijk haar deuren. Toch overheerst het feestgevoel . ,,We zijn trots dat we de 40 jaar hebben vol gemaakt.’’

Te midden van krantenknipsels en oude foto’s blikken peuterleidsters Marja Silvius, Aletta van der Kooi, Aukje Silvius en Gerda Sluyter terug op vier decennia ’t Hinnepykje. Aletta is de meest oudgediende van het stel. Zij kwam in 1981 de gelederen versterken. ,,Als invalkracht, ik deed de zogenaamde hand- en spandiensten.”

Marja volgde een jaar later. ,,Op heel eenvoudige wijze kreeg ik de vrijwillige baan”, herinnert ze zich. ,,Dat ging via via. Moeders in de wijk die elkaar spraken, en daar was ik er één van. We hoefden in die tijd geen opleiding te volgen, dat is nu wel anders, natuurlijk.” Gerda Sluyter werd leidster in 1991 toen ze haar eigen kinderen naar ’t Hinnepykje bracht. ,,Ik vind de afwisseling heel leuk en natuurlijk het werken met de kinderen.”

Daar sluit Aukje Silvius zich graag bij aan. ,,Marja is mijn schoonmoeder, zo ben ik erbij gekomen. En inderdaad, het werken met kinderen is heel leuk,vooral om te zien hoe ze zich ontwikkelen.”

’t Hinnepykje ging ondermeer via het gebouw van Advendo in de Noordoosthoek en Rinkelbel in de Stadsfenne naar het huidige pand aan de Bloemstraat.

Lees het complete artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.