Houkepoort krijgt gestalte

Sneek - Houkepoort in Sneek begint steeds meer vorm aan te nemen zoals te zien is op de dronefoto’s van Dirk van der Meer en de op de grond gemaakte foto’s van Yvonne Dijkstra. De eerste huizen aan het water van de nieuwe woonwijk aan de Houkesloot staan bijna op het punt om opgeleverd te worden.

Na een aanloop die door verschillende oorzaken veel langer heeft geduurd dan verwacht, maken de eerste bewoners zich op voor de sleuteloverdracht. Verderop op de door water omgeven taartpunt tussen de vaarweg van Sneek naar het Sneekermeer (links), de stadsrondweg (boven) en de historische Grienedyk (rechts) schieten woningen als paddenstoelen uit de grond. De huizen pal naast het Houkesloot Aquaduct waren de eerste die onder de pannen zaten en zijn bijna opleverrijp.

De wijk is ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed. De bouw van de woningen is in handen van Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf en de combinatie Dijkstra Draisma/Friso Bouwgroep. Op het wooneiland aan de Houke-sloot komen speelweides en een binnenhaven. Het groene karakter op het eiland en het water rondom zorgen voor een natuurrijke omgeving, beloven de ontwikkelaars.