Het weer van Dirk: Opklaringen

Sneek - Deze donderdag zijn er opklaringen, ook kan er nog een buitje overtrekken. Het wordt 12 tot 14 graden in de stad, dit bij een west tot zuidwestenwind die matig is.

Komende avond blijft het droog en dat telt ook voor komende nacht. Er zijn opklaringen, ook drijft er bewolking over. De temperatuur daalt naar een 6 graden.

Morgen, koningsdag, moeten we vooral in de middag rekening houden met regen. Veel neerslag wordt er wel niet verwacht, een plu en regenjas zal echter geen overbodige luxe zijn. Verder is het met 12 tot 14 graden aan de kille kant. Wind waait uit het zuid tot oosten, zwak tot matig.

Het weekend ziet er ook niet florissant uit. Zaterdag lijkt het wel zo goed als droog te blijven, opklaringen en wolken, de temperatuur blijft achter bij een noordelijke wind, 11 à 12 graden. Zondag is een regendag met veel wind. Er blaast een krachtige tot harde wind uit het noordoosten en met een 10 graden als maximum een kille dag. Volgende week start ook nog kil, vanaf woensdag meer zon en hogere temperaturen.

Dirk van der Meer.