Al meer dan duizend deelnemers At the Watergate boeken excursie

Sneek - Al meer dan duizend deelnemers At the Watergate hebben een excursie geboekt onder andere bij de tijdelijke winkel in de Galigastraat ingericht door Living Once in Hommerts.

Zo’n zesduizend jonge muzikanten uit heel Europa komen volgende week naar Sneek voor het At the Watergate festival. Dat is een prachtig muzikaal festijn en tegelijk een ideale gelegenheid om Sneek en omgeving als toeristische trekpleister te presenteren. Voor dat laatste is de festivalorganisatie een samenwerking aangegaan met toeristisch organisatiebureau Sneek op Maat.

Sneek op Maat biedt deelnemers aan het festival een ruime keuze aan excursies, van stadswandelingen tot rondvaarten en fietstochtjes. Zelfs fierljeppen behoort tot de mogelijkheden. Waar nodig worden de excursies begeleid door een van de professionele gidsen van de Frisian Guide Agency. Veel deelnemende groepen beschikken over een eigen bus. Een aantal van hen heeft een gids gehuurd om per bus de omgeving te verkennen. In totaal hebben al zo’n 1200 deelnemers een excursie geboekt en de verwachting is dat er tijdens het festival nog veel boekingen bij komen.

In samenwerking met VVV Sneek verzorgt Sneek op Maat ook de informatievoorziening rondom het festival voor deelnemers en voor bezoekers. Er komen vijf informatiepunten: in de Galigastraat, Martiniplein, Fries Scheepvaart Museum (VVV), het station en de Veemarkt. In de Galigastraat is een tijdelijke winkel ingericht door Living Once in Hommerts. Hier kunnen bezoekers niet alleen terecht voor informatie, maar ook voor een bescheiden assortiment aan souvenirs en het boeken van excursies.