Rode Kruis heeft hulpverleningsboot

Sneek - Het Rode Kruis in Sneek heeft sinds vanmorgen de beschikking over een hulpverleningsboot.

Deze boot is overgenomen van het Antonius Ziekenhuis Sneek. De snelle rubberboot is vanmorgen tijdens de feestelijke tewaterlating  bij het Rode Kruisgebouw aan de Selfhelpweg officieel in gebruik genomen door het Rode Kruis. De ziekenhuisemblemen zijn vervangen zijn door Rode Kruis emblemen.

Oorspronkelijk was het een reddingsboot en na overname door het Antonius Ziekenhuis werd het een  ambulanceboot, die jarenlang in actie was bij onder andere de Sneekweek. Onder meer omdat de wateractiviteiten steeds moeilijker te combineren waren met de veranderende zorgactiviteiten in en om het ziekenhuis wilde men de boot afstoten. Maar hierbij was de wens dat de boot wel eenzelfde functie zou blijven vervullen.

Er werd al snel aan het Rode Kruis gedacht. De Rode Kruis helpers zijn tijdens de Sneekweek altijd met een hulpverleningspost paraat op het starteiland en ’s avonds tot diep in de nacht in de stad. Bovendien wordt ook het SKS Skûtsjesilen door het Rode Kruis van Eerste Hulpverleners voorzien. Een overdracht naar het Rode Kruis paste daarom precies in het bronidee van de Antonius Zorggroep: veiligheid op het water.

Twee weken geleden werd het overdrachtformulier getekend  en zaterdag was de tewaterlating bij scheepswerf Aquanaut in Sneek. Na een korte speech van Wiebe Westra, voorzitter van de Rode Kruis afdeling SWF en van Marcel Kuin, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep, werd de boot onthuld.