Twee podia At The Watergate in Woudsend

WOUDSEND - Tijdens  At The Watergate staan er in Woudsend op vrijdag 11 mei van 11.00 tot 17.30 uur twee podia in het teken van het Europese muziekfestival.

Tijdens  At The Watergate staan er in Woudsend op vrijdag 11 mei van 11.00 tot 17.30 uur twee podia in het teken van het Europese muziekfestival.

Op twee locaties in Woudsend zullen doorlopend optredens te horen zijn. Bij het MFC De Driuwpôlle komt een buitenpodium. De PKN kerk De Karmel vormt het tweede podium. Elk orkest of muziekgroep zal gemiddeld drie kwartier spelen. Tussen elk optreden is een pauze voor het op- en afbouwen.

Ruim 350 jonge muzikanten komen naar Woudsend om in het dorp optredens te verzorgen. De muzikanten, in de leeftijd van 12 tot 21 jaar, komen uit verschillende Europese landen. Maar liefst twaalf orkesten (muziekgroepen) komen naar Woudsend.

Het muziekgenre van de deelnemende orkesten is veelzijdig, van symfonische, kamer- en koormuziek tot jazz, pop en rock. De muziekgroepen variëren in grootte van 10 tot 70 personen.