Loempia’s, Zigni & Sûkerbôle tijdens Sneek Connect

Sneek - Arabische loempia's, Eritreese Zigni en Fryske Sûkerbôle. Dat staat op het menu tijdens de nieuwe editie van Sneek Connect zondag in de bibliotheek.

Tijdens Sneek Connect leren Snekers en ‘nieuwe’ Snekers (statushouders) elkaar kennen, gaan ze met elkaar in gesprek en wordt er samen genoten van heerlijke hapjes uit binnen- en buitenland.

De Arabische loempia's, Eritreese Zigni, en Fryske Sûkerbôle worden bereid door de vrijwilligers die betrokken zijn bij de organisatie van de connect evenementen.

,,Op de vraag wie er voor het volgende evenement de catering willen verzorgen komt altijd veel respons. We merken dat mensen het ontzettend fijn vinden om hun cultuur met anderen te delen door middel van eten. De koks vertellen tijdens de evenementen over de gerechten. Het is hun deel van het verhaal en dat verbindt,’’ aldus de organisatie.

Zondag 6 mei is de bibliotheek in Sneek voor iederen gratis toegankelijk vanaf 14.00 uur. Het evenement duurt tot circa 16.00 uur. Tijdens het evenement is de bibliotheek gewoon geopend voor het lenen en inleveren van boeken. Daarnaast is er een kinderoppas aanwezig om leuke activiteiten met de kinderen te ondernemen.