JC-Electronics steunt solarteam Friese Poort

SNEEK - JC-Electronics, internationale dienstverlener op het gebied van industriële elektronica, heeft zich voor een periode van drie jaar verbonden aan het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort.

Dit studententeam komt uit in de World Cup for Solar Powered Boats dat op 11 en 12 mei van start gaat in Akkrum.

Het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort bestaat uit 14 studenten van ROC Friese Poort. Zij hebben de afgelopen maanden een boot ontwikkeld die op zonne-energie werkt. Met deze boot willen ze zich mengen in de top van het wereldkampioenschap en kwalificatie voor de WK-finale in Monaco afdwingen.

De sponsoring van JC-Electronics zorgt de komende jaren voor continuïteit binnen het team. Daarmee kan het team zich bezig houden met de verbetering van de zonneboot. Dankzij de specialistische kennis van JC-Electronics op het gebied van industriële elektronica kan het team terugvallen op de uitgebreide faciliteiten van haar hoofdsponsor.

Die kennis komt goed van pas, het Sinnergy Solar Team ROC Friese Poort neemt het in het wereldkampioenschap op tegen sterke teams van onder andere de TU Delft en de Universiteit van Twente.