Het weer van Dirk: Zonnige maandag

Sneek - Gisteren had vooral het noordoost/oosten van Nederland met flinke hoosbuien te maken, er viel plaatselijk meer dan 50 mm. Ook fiks onweer werd gemeld. Wij  kwamen er in onze regio wat dat betreft genadig van af, pas in de avond trok er een afgezwakt buiengebied over. Oorzaak dat het hier niet tot fiks onweer kwam, was dat de wind in de middag uit het westen ging waaien en de temperatuur tot onder de 20 graden daalde. Hierdoor ontbrak de voeding voor de pittige buien.

Vandaag herpakt het fraaie lenteweer zich, het zonnetje schijnt en de temperatuur stijgt naar een 25 graden in de stad. Op en nabij het Sneekermeer iets lager. Er staat een aangename noordoostenwind welke zwak tot matig is.

Komende nacht verloopt helder, minimum temperatuur 10 graden.

Morgen zonnig en met een zwakke tot matige noordoostenwind wordt het nog een keertje 20 tot 22 graden. Woensdag draait de wind naar het noorden en stroomt koelere lucht over onze regio en wordt het niet veel warmer meer dan een 16 graden. Er is meer bewolking en een buitje is mogelijk. Ook donderdag en vrijdag blijft de temperatuur gematigd door de noordelijke wind, in het weekend zien we de temperatuur weer stijgen.

Dirk van der Meer