Varend Volk in Woudsend, Balk en Heeg

SNEEK - De Varend Volk Tour is woensdag 30 mei te zien in Woudsend, donderdag 31 mei in Balk en zaterdag 2 juni in Heeg. In Woudsend zijn de Pôllesjongers ’special guests’. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

De Varend Volk Tour is woensdag 30 mei te zien in Woudsend, donderdag 31 mei in Balk en zaterdag 2 juni in Heeg. In Woudsend zijn de Pôllesjongers ’special guests’. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur.

Het Varend Volk bestaat uit de folkbands Pyrolysis & Plunder die met Theaterschip Bald’r door Friesland varen. Op iedere locatie waar ze aanmeren spelen de muzikanten een akoestische avondvullende show op het theaterschip.

De tour is het afstudeerproject van Lennart Boonstra, oprichter van de band Plunder. Hij hoopt hiermee zijn diploma aan de Academie voor Popcultuur te behalen.

De twee bands vormen samen een interessante combinatie: Plunder (uit Leeuwarden) maakt Nederlandstalige pirate party folk en Pyrolysis (uit Zaltbommel) brengt energieke Keltische muziek.

Doordat de muzikanten dag en nacht met elkaar opgescheept zitten, leren ze elkaar op persoonlijk vlak beter kennen. Maar vooral op muzikaal gebied gaan de artiesten met elkaar de verdieping in. Tijdens het varen wisselen ze ideeën uit, jammen ze en werken ze aan nieuw materiaal. Ook zoeken ze samenwerking met muzikanten uit de plaatsen waar het schip aanmeren. Zo krijgen de bands in Woudsend versterking van De Pôllesjongers. Tijdens de show zal het shantykoor met de bands een aantal nummers ten gehore brengen.

Volgens Lennart moet ieder optreden een uniek feest worden waar de muzikanten en het publiek onderdeel van zijn. Lennart: ,,Doordat de bands elkaar nog maar kort kennen en we samenwerken met lokale artiesten, zal het voor iedereen een leerzaam project zijn en doen we dat wat misschien wel het belangrijkste doel van muziek is; samen een ervaring delen en doorgeven.”

ickets zijn verkrijgbaar op www.ticketkantoor.nl/shop/varendvolktour en meer informatie is te vinden op www.facebook.com/varendvolktour.