Het weer van Dirk: Vanmiddag weer zonnig

Sneek - Uitzonderlijk weer hebben we mee te doen deze maand, dit met de vele zonuren, warmte en droogte. De natuur kan in onze regio onderhand wel wat regen gebruiken, dit terwijl het in het zuidoosten van het land het af en toe met bakken uit de lucht komt. Ook vielen er gisteravond in Drenthe en Groningen enkele onweersbuien. Bij ons wordt pas donderdag later op de dag de kans op een bui groter, in het weekend blijft het droog en wordt het flink warmer. We komen dan rond de 27 graden uit.

Vandaag start met bewolking, later is het zonnetje erbij. Uit de bewolking kan eerst nog een drup regen vallen. De temperatuur weer uitstekend, 23 a 24 graden in de stad, op en nabij het Sneekermeer wat lager. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.

Komende nacht helder en daalt de temperatuur naar een 12 graden.

Morgen eerst zonnig en warm, later op de dag wordt de kans op een bui groter en dat geld ook voor de nacht naar vrijdag. Het wordt bij een matige noordoostelijke wind 24 graden. Vrijdag 25 graden bij een zwakke, af en toe matige oostelijke wind en is er nog een (onweers)bui mogelijk. Het weekend droog, zonnig en nog wat warmer.

Dirk van der Meer.