Renault4 zondag bij Lewinski

Sneek - Illustere figuren speelt zondag 27 mei om 20.00 uur de bijzondere locatievoorstelling RENAULT 4 bij Lewinski in Sneek.

Renault4 is een lichte, nostalgische voorstelling met een persoonlijke kleur. Twee jonge mannen bezitten een Renault 4 uit 1968. Een Renault die meer levenservaring bezit dan zijzelf en waar elke deuk, kras en onderdeel een herinnering heeft die het onderzoeken waard is.

Vol enthousiasme vertellen, spelen en zingen ze over de levensloop van hun Renault en de levens die deze auto heeft aangeraakt. Hierbij trekken ze alles uit de auto wat er in zit: de motorkap moet open, de vering getest, het schuifraampje open en de toeter moet klinken zoals het vroeger deed net zoals het motortje als een opgefokte naaimachine. Maar dan worden de twee geconfronteerd met hun eigen liefde en trots voor het oude blik, hun persoonlijke ervaringen met deze auto en de zorg wanneer hij het begeeft of wanneer hij niet meer te redden valt.

De voorstelling neemt je mee op een reis door voorbijgaande levens en het veranderen van knettervers werkpaard tot reutelende oldtimer onder de handen van een nieuwe generatie.