Cast en crew‘De Wylde Boerinne’ bekend

IJLST - De (hoofdrol)spelers in de nieuwe muziektheaterproductie ‘De Wylde Boerinne’ oktober dit jaar in IJlst zijn bekend. Thijs Meester en Sijmen mc Donald spelen de rol van boer Lammers en Renske de Boer en Titia Huisman de rol van De Wylde Boerinne.

Samen gaan zij met een grote groep acteurs, zangers, dansers, koperblazers, muziekband en veestapel, een muziektheaterspektakel maken in de weilanden van IJlst, waar ooit boer Lammers de jacht opende op frou Broersma.

Het verhaal is gebaseerd op de novelle van T.E. Holtrop (1865-1925). De Wylde Boerinne is een meeslepende voorstelling over de kracht van vrouwen, het verdriet van strijd en de schoonheid van het Friese landschap.

In ‘De Wylde Boerinne’ is zij een jonge boerin, trots, mooi en weduwe. Hij is boer, klein van stuk, maar machtig en rijk. Samen kunnen ze de grootste boeren van de Greidhoeke worden. Zij zegt "nee" als hij haar ten huwelijk vraagt en vanaf dat moment leveren ze strijd.

Hij zet alles in wat hij maar kan: van predikanten tot rechters. Zij voelt zich opgejaagd als een stuk wild. Als hij haar het recht van overpad ontneemt verschanst ze zich op haar boerderij. En woede neemt bezit van haar tot de dood er op volgt.

Voor Ypy Zysling (regie) en Sytse Broersma (muziek) is dit de vijfde productie voor Muziektheater IJlst. De voorstelling is geschreven door Dick van der Heuvel, die eerder dit jaar de musicalaward won voor zijn script van "Was getekend, Annie MG Schmidt".

De Wylde Boerinne wordt gespeeld op een unieke locatie aan de Sudergowei in IJlst. In de weilanden zal het boerenleven van 1850-1900 in woord en beeld vorm krijgen. Theatrale effecten en moderne vormgeving verbinden het verhaal met de 21e eeuw.

De speeldata zijn: donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober en donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018

Op de foto van links naar rechts: Sijmen mc Donald, Renske de Boer, Titia Huisman en Thijs Meester