Baby door peuter gebeten in kinderopvang (Update)

Sneek - De kinderopvang aan de Lange Veemarktstraat in Sneek gaat het protocol aanpassen. Dat gebeurt nadat woensdag een peuter van bijna 2 jaar een baby van drie maanden meerdere keren in het hoofd beet.

Na publiclaties en een item in Hart van Nederland is er onmiddellijk actie ondernomen door de opvang. De ouders van de baby zijn gebeld door de directeur van de opvang. ,,We hebben met hem inmiddels een goed gesprek gehad. Hij heeft toegegeven dat dit kindje al voor minimaal de 3e keer iemand heeft gebeten op dezelfde opvang en dat de problemen bekend waren. En dat dit had mogen gebeuren. Daarnaast is excuses gemaakt op de wijze waarop wij hierover geinformeerd zijn. De opvang heeft de ernst van de situatie totaal verkeerd ingeschat", zeggen de ouders die van aangifte afzien.

De opvang gaat haar protocol naanpassen. Er komt ook een extra leidster, die 1 op 1 de bijtende peuter kind in de gaten gaat houden.

De baby, voor het eerst op de opvang had, liep verwondingen op in het gelaat. Het kind is in het ziekenhuis behandeld. Dit alles kon volgens de ouders gebeuren nadat de verantwoordelijke leidster, de 0 tot 2 groep had verlaten om nog onbekende redenen. De peuter kon omdat toezicht ontbrak minutenlang zijn gang gaan. Volgens de ouders was de kinderopvang op de hoogte van de gedragsproblemen van de peuter, omdat vorige maand een soortgelijk incident heeft plaatsgevonden. Toen werd een baby van 6 maanden gebeten door dezelfde peuter.

De gedragsproblemen waren ook daarvoor al langer bekend, toch is er niets mee gedaan lijkt het. De ouders van de baby zijn diep geschokt door de gebeurtenissen bij deze opvang. ,,Je gaat er vanuit dat je kind veilig is bij zo'n opvang, en dan krijg je je kind zo toegetakeld mee terug, dit is onacceptabel". De moeder zegt: ,,Dit was mijn eerste werkdag na mijn zwangerschapsverlof. Het is al moeilijk om je kind aan 'vreemden' over te laten. Maar dit is in mijn ergste nachtmerrie niet voorgekomen. Verschrikkelijk. Ook is er door de opvang tot op heden geen excuses gemaakt. De verantwoordelijke leidster stuurde zelfs nog foto's van de baby door, waarop alleen zijn goede kant te zien was. Daardoor werd de indruk gewekt dat er niets aan de hand was."