Nitro Darts Sneek definitief runner up in de hoofdklasse

Ermelo - Door middel van een reglementaire 7-0 thuisoverwinning in de zestiende speelronde op Wapenveld en een 9-1 overwinning op Ermelo in de zeventiende speelronde superleague of darts hoofdklasse is Nitro Darts Sneek op de tweede plaats geëindigd.

Koploper Mariahout boekte enkele ruime overwinningen en is daardoor op legsaldo niet meer te achterhalen. Tegenstander Ermelo had nog een kleine kans op de tweede positie, maar dan moesten de Ermelonaren ruim winnen van de Snekers.

Om de tweede plaats veilig te spelen moesten de Snekers dus eerst het onderlinge treffen met de nummer drie van de ranglijst in hun voordeel beslissen. Aan Sneker kant kwamen zes spelers in actie. Rick Hofstra, Frans van der Weit, Danny Noppert en Sylvester Paassen vingen de wedstrijd aan. Later kregen Jelko Zwart en Wieger Boonstra speelminuten in de koppels.

De Round Robin kon vroeg in het slot gegooid worden na een snelle 2-8 voorsprong, maar toch werd het uiteindelijk 5-9. In de singles wist alleen Van der Weit niet te voorkomen dat een beslissende leg in zijn partij gewonnen werd door de ervaren Co Stompé. Een beslissende leg moest ook duidelijkheid geven in de partij van Noppert tegen Micheal Busscher. Noppert wist met Busscher op een 76 finish een 161 uit te gooien om de partij binnen te slepen. Een bevestiging dat Noppert toch als een van de beste spelers van de hoofdklasse bestempeld mag worden. Dat mag zeker ook gezegd worden van Hofstra die met 0-4 te sterk was voor Kees Ruizendaal en daarmee hoog in het single klassement van de hoofdklasse zal eindigen.  Paassen gaf het een goed vervolg met een 1-4 overwinning op Wilbert van Koerten.

In de koppels kwamen vier frisse spelers aan de ockey. Albert Buning en Sietse Lap kwamen in de wedstrijd bij Ermelo en gingen samen twee keer ten onder tegen Hofstra / Van der Weit en Noppert / Zwart. Ook het sterker geachte koppel Stompe en Busscher kon geen potten breken door in twee koppels maar één leg te winnen tegen respectievelijk Noppert / Paassen en Hofstra / Boonstra van Nitro Darts Sneek.

In het slotstuk was het Hofstra die van een goed resultaat een uitstekend resultaat wist te maken door met 1-4 te winnen voor een 1-9 eindresultaat.

De laatste wedstrijd is er één om des keizers baard tegen Tilburg. Koploper Mariahout is op legsaldo niet meer te achterhalen en Ermelo kan op hun beurt de Snekers eveneens niet meer inhalen. De Snekers zullen alles doen om aan hun sportieve plicht te voldoen om het seizoen goed af te sluiten.

Al met al kan Nitro Darts Sneek terug kijken naar een uitstekend debuut op het hoogste landelijke team niveau. Het heeft lang mee gedaan om het kampioenschap, maar dat bleek te hoog gegrepen. Alle doelstellingen werden echter ruimschoot gehaald en zelfs overtroffen. Zaterdag 9 juni staat deze laatste thuiswedstrijd op het programma.