Menhir kijkt met plezier terug op jubileum

Sneek - Bij basketbalvereniging ESBC Menhir werd vrijdagavond het vijftigjarig jubileum gevierd. Het werd een zeer geslaagd feest, dat tot diep in de ochtend door ging.

Voor leden, oud-leden en belangstellenden had de club een avondvullend programma opgesteld. In sporthal Schuttersveld werden de activiteiten geopend door een spectaculaire act van de internationaal bekende freestyle basketballer Reemz. Daarna volgde een mixtoernooi voor maar liefst tien teams, bijna honderd leden en oud-leden. Na twee uur spel en de prijsuitreiking kreeg het eerste herenteam eindelijk nog de beker voor het dit seizoen behaalde kampioenschap. Bovendien mocht bondsman Rudy Veenstra aan Menhir namens de NBB een beeldje en vijf basketballen overhandigen ter herinnering aan de mijlpaal.

Het feest werd voortgezet in de sportkantine van het Schuttersveld, waar sommigen elkaar voor het eerst in jaren weer spraken en men herinneringen kon ophalen dankzij foto- en filmbeelden en oude clubbladen. Tenslotte volgde nog de afterparty in het brugwachtershuis bij de Laatste Stuiverbrug, dat uitliep tot drie uur in de ochtend.

Bij de foto: freestyle basketballer Reemz opent het feest met een knappe act.