Drie broers bij Cambuur en Heerenveen

Sneek - Drie broers uit een gezin van vier in Sneek maken hun eerste stappen op weg naar een mogelijke carrière in het betaald voetbal. Het gaat om Yme, Kobus en Minne Bruinsma. Ze voetbalden in hun achtertuin bij LSC 1890 en gaan het nu bij Cambuur en Heerenveen proberen.

LSC laat op haar website weten trots te zijn op de jeugdspelers. Op het Sportpark aan de Leeuwarderweg, waar de broers wonen, kwam hun bovengemiddeld talent bovendrijven. Scouts lagen op de loer. Ze gingen naar de voetbalscholen en volgden trainingsstages bij de BVO's. De twee oudsten maken nu definitief de overstap naar een BVO en de jongste blijft nog bij LSC spelen maar gaat naar de voetbalschool van Cambuur.

De oudste, Yme, heeft een contract ondertekend in Leeuwarden. Hij gaat spelen in het elftal van Cambuur JO14. De middelste, Kobus van LSC JO11-1 maakt na drie jaar voetbalschool sc Heerenveen de overstap naar Heerenveen JO11. Minne blijft komend seizoen bij LSC JO8-1 voetballen en zal tevens net als afgelopen jaar trainen bij de Voetbalschool van Cambuur.