Het weer van Dirk: Koeler

Sneek - En daar was het geweld gistermiddag al, wat ging het tekeer. De pikzwarte lucht, gevolgd door een stevige wind. Blies deze eerst uit noord, daarna draaide ze via oost naar zuid om later weer via west naar noord te draaien. Naast het onweer en een bak water, in minder dan een half uur viel er 21 mm in de Stadsfenne, elders in de stad kan het meer zijn. De afwatering kon dit niet aan, vele straten kwamen blank te staan en ook diverse huizen hadden last van het water. Wat verder opviel was de temperatuur die daalde van 28 graden naar 18 graden in een half uurtje.

Vandaag is het minder warm, 23 graden en de kans op een stevige bui is deze vrijdag kleiner, maar sluit deze later in de middag niet uit. Dit kunnen weer pittige exemplaren zijn, maar zoals zo vaak, waar ze precies overheen trekken is en blijft een vraagteken. Zoals het nu lijkt heeft het oosten van de provincie de grootste kans hierop. De temperatuur 23 graden bij een west tot noordwestelijke wind die zwak tot matig is.

Komende avond en nacht bewolkt en vallen er enkele buien, minimumtemperatuur 15 graden.

Zaterdag meest bewolkt en kan er vooral in de morgen een bui of wat regen vallen. Het is koeler met 19 graden als maximum. De wind waait uit het noordwesten, zwak tot matig. Zondag zijn er weer opklaringen, blijft het droog en wordt het een 20 tot 23 graden. De wind zwak, af en toe matig uit het noordwest tot noorden. Volgende week blijft de wind meest noordelijk, is de temperatuur aangenaam bij 20 tot 22 graden en doet de zon ook goed mee.

Dirk van der Meer