Nieuwe eigenaar Korenbloem

Sneek - De Korenbloem te Sneek heeft vanaf 1 juli nieuwe eigenaren. Romke en Jantina van der Meulen hebben één van de meest toonaangevende banketbakkerijen in Friesland overgenomen van Gerrit Dijkstra.

De Korenbloem in Sneek staat in de wijde omgeving bekend om zijn specialiteiten zoals de befaamde hazelnootschuimtaart, zijn prijswinnende oranjekoek en Fryske dûmpkes, zijn appelfleurtjes en nog veel meer lekkere banketspecialiteiten. Daarnaast heeft de Korenbloem een koffie-corner, het enige D.E. café in Sneek.

Romke en Jantina van der Meulen  zijn ervan overtuigd dat dit een positieve ontwikkeling en aanvulling is op hun banketbakkerij in Franeker, waar straks ook de heerlijke banketproducten van De Korenbloem uit Sneek te verkrijgen zijn. De Korenbloem uit Sneek is al vele jaren lid van het banketbakkersgilde “Heerlijk & Heerlijk”. Door de overname zal ook Schaafsma zich aansluiten bij het gilde van de betere banketbakkers. 

De heer Gerrit B. Dijkstra was sinds 1986 eigenaar, de derde generatie van familiebedrijf de Korenbloem. Dijkstra heeft in zijn eigen gelederen niemand kunnen vinden op hem op te volgen en daarom vindt hij het ook fantastisch dat een jong stel deze uitdaging aangaat. Dat deze mooie zaak wordt voortgezet onder leiding van Romke en Jantina én dat tevens alle medewerkers kunnen blijven, betekent veel voor Dijkstra. Er zal voor de klanten van de Korenbloem niets veranderen. De huidige vakmensen van De Korenbloem zullen de klanten en relaties op dezelfde manier blijven bedienen. Banketbakkerij de Korenbloem en Banketbakkerij Schaafsma kunnen nu samen een groot deel van Friesland bedienen met hun taarten, chocolade en Friese specialiteiten.