Fransisco uit Brazilië zoekt een gastgezin in Friesland

Sneek - Fransisco die vanwege een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active vanuit uit Brazilië naar Friesland komt zoekt een gastgezin.

De 17-jarige Fransisco komt op 25 augustus naar Nederland. Hij is ingedeeld in de provincie Friesland. Travel Active is op zoek naar een gastgezin die het leuk vindt om hem een warm thuis te bieden.

Fransisco laat weten graag basketbal te spelen en kijk er ook graag naar. ,,Op momenten dat ik gestresst ben, zorgt het er ook voor dat ik rustig wordt en de rest even vergeet. Handbal vind ik ook leuk, maar voetbal is dan weer niet zo mijn ding. Ik wil later filosoof worden want ik hou erg van lezen en denk graag diep na over dingen. Ook vind ik het leuk om lange gesprekken te hebben, om op die manier informatie en ervaringen uit te wisselen met anderen. Geschiedenis is mijn favoriete vak op school, maar ik vind Portugees, Engels en Spaans ook erg leuk.”

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. Het draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor het gezin en het biedt de kans aan de internationale student om zijn/haar eigen horizon enorm te vrebreden. Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een Regio Coördinator van Travel Active.

Het gastgezin voor Fransisco dient uit een huishouden van minimaal 2 personen te bestaan. Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Informatie is verkrijgbaar via het High School Holland team van Travel Active. Telefoonnummer: 020 – 7372062 of e-mail: highschoolholland@travelactive.org of via de regio coördinator Friesland: Lydia Wolbers op 06-22414723