Water douche brandweer geeft verkoeling

SNEEK - De waterdouche van de brandweer viel gisteravond prima in de smaak tijdens de slotavond van de avondvierdaagse in Sneek. Het was erg warm. De brandweer werkte graag mee aan het verzoek van de Stichting Avondvierdaagse Sneek om onderweg voor enige verkoeling te zorgen voor de ongeveer 2000 wandelaars.

De doucheboog bij de Hugo de Grootstraat gaf daarnaast extra cachet aan de feestelijke slotmars. De wandelaars op de 10 kilometer die een route liepen via Ysbrechtum en de Zwettewijk, waar ook die van de 5 kilometerroute instroomden, verzamelden op het Sportpark aan de Leeuwarderweg.

Onder muzikale begeleiding van de Putkapel, Advendo, Conspirito uit Joure en de Sternse Slotlanders uit Franeker liepen de deelnemers de afsluitende kilometers door het centrum van Sneek naar de Veemarkthal.

De organiserende stichting, die met zo’n 150 vrijwilligers de organisatie heeft overgenomen van de opgedoekte wandelvereniging DES, keek erg tevreden terug op een geslaagd evenement met erg mooi weer.