Van der Weijden heropent Utherne

IJLST - Olympisch- en Wereldkampioen Maarten van der Weijden heropent vrijdag 22 juni de vernieuwde Utherne in IJlst.

Na 2 jaar plannen maken, aanscherpen, aanpassen, verder uitwerken en weer aanpassen, kregen Fokke en Herma Rosier met Majanka Faber op 1 januari de sleutel van de Utherne. Vanaf dat moment stond alles in het teken van een grote interne verbouwing. Met deze verbouwing is er in de Utherne een nieuwe look and feel gecreëerd, die past bij de functie van een MFC en de plannen die de Rosiers en Faber hebben om meer beleving en ontspanning toe te voegen.

,,We zijn trots op dit resultaat en de inrichting. Alles vanuit eigen ontwerp en uitvoering. Een droom/ambitie willen we hiermee invullen en waarmaken. De verbouwing is een eerste en grote stap in dit alles… Nu echt open en verder ‘bouwen’, hierbij hebben we IJlst, de verenigingen, de buren en de recreanten ook bij nodig. Het gaat over samenbrengen en iets toevoegen aan IJlst! Dit lukt alleen als we het hier samen doen… Vandaar dat we een bijzondere opening hebben georganiseerd, waarbij we ‘samenbrengen en toevoegen’ meteen letterlijk nemen. Graag maken we van de gelegenheid gebruik om ook de 11-stedenzwemtocht onder de aandacht te brengen, dat als doel heeft, om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar genezing van kanker”

MFC de Utherne is, samen met Stadsherberg het Wapen van IJlst, initiatiefnemer van het programma in IJlst rondom de 11-stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden.. Alle giften naar aanleiding van de opening worden gedoneerd aan de 11-stedenzwemtocht. Aansluitend op de openingshandeling zal Maarten van der Weijden de 2000 meter afstand van IJlst zwemmen, als ‘aftrap’ voor de zwemclinics die in IJlst worden gegeven.

Naast de clinic van de 22ste zijn deze ook op 29 juni, 6 juli en 13 juli om (potentiele) mee zwemmers de mogelijkheid te geven om te kunnen oefenen voor de afstand waarvoor men zich wil of heeft opgegeven, het parcours te verkennen en/of samen te trainen.