Happy end 150ste interland Sherida Spitse

Heerenveen - De jubileuminterland van reserve-aanvoerster Sherida Spitse van het Nederlands voetbalelftal gisteravond in Heerenveen kreeg op de valreep een happy end.

Dankzij de tot beste speelster van de wereld uitgeroepen Lieke Martens scoorde het veel betere Oranje in het volgepakte Abe Lenstra Stadion in de extra tijd de even verdiende als bevrijdende 1-0 tegen het zich amechtig verzettende Slowakije.

Het stadion dat lang in spanning zat onplofte en de opluchting bij de Oranje-dames was enorm. Die blijven, met nog een duel te gaan tegen de enige concurrent Noorwegen, leider in de kwalificatiepoule voor het WK volgende jaar in Frankrijk. Het verschil tussen het aan kop gaande Nederland en Noorwegen is 4 punten. De Noorsen spelen voor de beslissende clash met Oranje in september nog tegen Slowakije. De winnaar van de poule plaatst zich direct voor het WK, de nummer twee rest play offs.

Voor Sherida Spitse kreeg de 150ste interland dankzij Martens toch een happy end. ,,Heerlijk als je op deze manier wint'', zei Spitse na haar jubileumwedstrijd. Glimlachend: ,,Ik vind dit de mooiste.'' De 28-jarige spelverdeelster uit Sneek die in Noorwegen speelt staat nog 6 duels achter recordinternational Annemieke Kiesel-Griffioen en zal dat aantal, spelend zoals gisteravond, zeker gaan halen. De voetbalster uit Sneek was vlak voor rust dichtbij een doelpunt. Haar schot van afstand ging rakelings naast.