Wout Zijlstra geeft clinics Highland Games op Friese basisscholen

Wommels - Wout Zijlstra, ooit de Sterkste man van Nederland, verzorgt deze en volgende maand acht gratis clinics Highland Games op basisscholen door heel Friesland. Obs De Opslach in Wommels was één van de deelnemende basisscholen, die hij bezocht.

Op deze school testten de leerlingen hun krachten middels een clinic met hamerslingeren, steenstoten of gewichten gooien. Verschillende activiteiten waar kracht, kleur, passie en spektakel gecombineerd worden met geschiedenis en traditie.

European Sports for All Games

In het kader van de European Sports for All Games geeft de organisatie acht gratis clinics Highland Games weg om Friese bassischoolkinderen met plezier in beweging te brengen. Het gaat er om dat iedereen kan meedoen, elke dag, op zijn of haar eigen niveua.

Highland Games

De clinics Highland Games zijn onderdeel van het hoofdprogramma van de European Sports for All Games. Wout Zijlstra geeft in augustus in Sneek en Heerenveen verschillende clinics en demonstraties Highland Games. Deze games vinden van 3 tot en met 7 augustus op verschillende locaties in Friesland plaats.