Jansma en Cremers beste op kampioenschap mennen

HARICH - Het 14-jarige mentalent Larissa Jansma (enkelspan) en Anneke Cremers (dubbelspan) behaalden zaterdag 16 en zondag 17 juni de hoogste score in hun klasse tijdens het districtskampioenschap Noord in Harich.

In Harich bij manege Gaasterland zijn de kampioenslinten als volgt verdeeld: enkelspan pony Klasse L: Kampioen Petra Hoeksema en reserve kampioen Ylanyth de Vries, enkelspan pony Klasse M/Z: Kampioen Annechien Pol en reserve kampioen Manouk Boer, enkelspan paard klasse L: Kampioen Xander Tuitjer en reserve kampioen Nicole Epping, Enkelspan paard klasse M: kampioen Henri ten Hoeve, enkelspan Paard klasse Z: kampioen Elke van der Snoek, dubbelspan pony Klasse L: kampioen Ramon Oosterveld en reserve kampioen Marjan Bosma, dubbelspan pony Klasse M/Z: kampioen Tetske Douma en reserve kampioen Angelique van Ommen, dubbelspan Paard klasse M/Z: kampioen Ito Werkman en vier span Pony klasse M/Z: kampioen Roelf Lamein.

Op zaterdag werd de dressuur en de vaardigheid verreden. De weersomstandigheden waren ideaal voor menner en paard/pony. De dressuurbanen lagen er goed bij langs de rand van het bos. Er stond een mooi maar ook lastig vaardigheidsparcours, in de prachtige buitenbak, waar maar zes combinaties foutloos en binnen de tijd wisten te rijden. Opvallend was dat er van die zes combinaties twee langspannen waren. Na de dressuur en de vaardigheid lagen de kansen nog helemaal open voor de marathon de volgende dag.

Zondag stond in het teken van de marathon. Om 10 uur ging de eerste combinatie van start. Alle hindernissen stonden op hetzelfde terrein waardoor het voor het publiek ook leuk en makkelijk was om meerdere combinaties te volgen. Er werd hard gestreden om de titels. De snelste marathon werd gereden door Brain Bing met zijn paard Mendes.

Alle kampioenen van de klasse L en de klasse M zijn tevens uitgenodigd voor het Nederlands kampioenschap SMW ook in Gaasterland die dit jaar op 7 en 8 september plaatsvinden.