Studenten organiseren Zomerfair voor het Leger Des Heils

Sneek - Eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg van ROC Friese Poort organiseren voor woensdag 27 juni een zomerfair in onder andere Sneek. De gehele opbrengst gaat naar het project Vast en Verder van het Leger des Heils.

Met de organisatie van het evenement ontmoeten de studenten doelgroepen waar ze later mee (kunnen) gaan werken en oefenen zij met vaardigheden, zoals ondernemerschap, samenwerken, creativiteit en mediawijsheid.

Diverse activiteiten
Tijdens de Zomerfair is er volop activiteit voor jong en oud. Bezoekers kunnen onder meer prijzen winnen en spulletjes kopen. Ook is er uiteraard eten en drinken verkrijgbaar.

Vast en Verder

De opbrengst van de Zomerfair gaat naar het project ‘Vast en Verder’ van het Leger des Heils. Dit is een woontrainingsprogramma voor dak- en thuisloze jongeren die met justitie in aanraking zijn geweest of dreigen te komen. Veel van deze jongeren hebben psychiatrische problemen. In een tot twee jaar ontwikkelen zij onder meer hun sociale vaardigheden, woonvaardigheden en leren zij omgaan met verslavingsproblemen en schulden.

De zomerfair bij ROC Friese Poort aan de Harste 4-6 in Sneek op woensdag 27 juni is van 10.00 tot 15.00 uur.