Heamielconcert ZOMERKOOR in Broerekerk Bolsward

SNEEK - Het Zomerkoor onder leiding van Jan Brens heeft vrijdag 29 juni vanaf 19.30 uur weer het traditionele Heamielconcert in de Broerekerk in Bolsward. Solisten zijn Theo van de Logt en Mario van der Werf, beiden leden van het Fries Mannen Ensemble. Begeleider op piano is Oeds Wijnsma uit Leeuwarden.

Het gemengd koor bestaat uit een 45-tal zangliefhebbers uit zuid- Friesland. Het Súdwestkoor uit Sneek en het Stellingwerfkoor uit Wolvega leveren veel zomerzangers. Buiten deze koren zijn er een 15-tal leden van diverse koren uit de omgeving van Sneek.

Hier wordt elke woensdagavond vanaf half 8 gerepeteerd in de Oosterkerk (in juli/aug. in de Doopsgezinde kerk). Het is reeds de 8e keer, dat het Zomerkoor bijelkaar komt in de maanden juni-september.

Men tracht elk jaar een aantal “nieuwe”songs in te studeren voor de 4 concerten in de regio. Het zijn er 10 geworden, verspreid over de komende concerten. Uiteraard ontbreken de ‘evergreens’ Summertime, I am sailing en anderen niet.

De solisten zullen afzonderlijk, in duet en met het Zomerkoor optreden. Theo van de Logt begeleidt zich op gitaar en zingt Iers/Keltische songs. Mario van der Werf zal in duet met Theo onder andere het Hallelujah van Leonard Cohen zingen. Oeds Wijnsma zal het koor en de dirigent op saxofoon begeleiden.

De laatste jaren mogen de deelnemers zich verheugen in een telkens volle kerk. Er is ruimte in het programma voor samenzang. Evenals andere jaren zijn er zitplaatsen (banken) aanwezig. Wie een eigen (tuin)stoel meeneemt heeft een soms noodzakelijk steuntje in de rug…

In verband met de Bolswarder “Night of the Heamiel” in het park is de aanvangstijd aangepast aan dit traditionele evenement. De entree is gratis. Wel is er een collecte bij de uitgang.