Aukema wint Zomerwedstrijden in O-jol

KOLMEERSLAND - Rob Aukema uit Sneek is in de Olympiajol winnaar geworden van de Zomerwedstrijden van de KWS op het Sneekermeer. Ook zijn stadgenoten Harry Amsterdam (in de Regenboog), Bente Zuidema (Flits B), Ilse Jansma (Flits C) pakten na vier races zaterdag en zondag de eerste prijs.

Aukema sloot zijn serie 3, 5 en 2 vanmiddag af met een eerste plaats en werd daarmee onbereikbaar voor de achtervolgers. In de O-jol kwamen 26 stuurlieden aan de start.

In de Regenboog waren dat er 12. Harry Amsterdam, met z’n bemanningsleden Roelof de Vries en Steyn van Driessel, hield zich in Regenboog 141 nipt Willem Nico Potma in de 152 van het lijf. Potma won de laatste race, maar Amsterdam had aan de derde plaats precies genoeg om hem in het eindklassement 1 punt voor te blijven.

Bente Zuidema en fokkeniste Inkje Gijselaers wonnen in Flits 1064 de beide wedstrijden van zaterdag en legden zo de stevige basis voor de eindzege in de Flits B. Ilse Jansma en Lisa Raymann deden in de 1009 precies hetzelfde en wonnen vandaag ook nog de slotrace in de Flits C.

In de Pampus (25 deelnemers) hield Jouster Jan Deen, met fokkenist Sander Oost uit Sneek, Klaas Jasper uit Sneek en de in Amsterdam wonende Hidde Jan Haven achter zich. Deen en Oost kwamen in de 306 twee keer als eerste binnen. Jasper won met Bram Pasma aan de fok van de 453 de tweede race.

Andere eerste prijswinnaars: Twaalfvoetsjol Sipke en Astrid Schuurmans, Leiderdorp; Zestienkwadraat: Jantsje Hofstra, Oppenhuizen en Pauline van der Zee, Sneek; 1.4mR: Piet van der Meer, Surhuisterveen; 30m2: Erwin Pol, Paul Bootsma en Erin Kolk, Goutum; Finnjol: Tobias Kirschbaum, Hoorn; Flits A: Christiaan Koek en Tjalling Bijlsma, Workum; OK Dinghy: Peter van der Schaaf, Medemblik; Schakel: Friso van der Bijl en Beau Nijholt, Grou; Solo: Arnold Jippes, Workum; Valk, Menno Husman, Anna Paulowna, Marcel van der Kooi, Sneek; Vaurien: Jelle en Hidde Fokkema, Bathmen; Vrijheid: Anne Halma en Marion Ornee, Nederhemert.