Mar-athon opnieuw prooi Ylona Kruis

Sneek - Ylona Kruis heeft gisteravond voor de tweede keer de Mar-athon van Sneek op haar naam geschreven

De in Heeg wonende Ysbrechtumse kwam na de dik 42 kilometer als eerste aan op het tot marathonplein omgedoopte Martiniplein in Sneek. Voor veel publiek op het plein zette ze de klok stil op 3.09,11. 

De hardloopster die haar hand ook niet omdraait voor een loop van 60 kilometer en meer zei achteraf dat de laatste kilometer met de Houkesloottunnel opnieuw als kuitenbijter, loodzwaar waren geweest. Toch bleef ze de concurrentie royaal voor. ,,Had ik vanmorgen niet verwacht", zei ze na de finish.

Vorig jaar viel ze uit. ,,Soms moet je luisteren naar je lichaam. Dat heb ik toen gedaan. Het voelt dan even als falen, maar je komt er weer sterker uit". Dat bleek gisteravond in de onder ideale omstandigheden gelopen marathon. ,,Het is een prachtige marathon, echt, ik kan het iedereen aanraden", aldus Ylona die het vrijwilligersleger bedankte voor de perfecte organisatie. ,,Het is een rijkdom dat ik hier mag lopen," aldus Ylona Kruis die in de voorgaande drie mar-athons ook al een keer tweede was.

Ruim vier minuten later, op 3.13,13, arriveerde Angeli de Koning bij de finish. Anna ter Steege kwam, daar weer zo'n vier minuten achter als derde binnen in 3.17,04.

Bij de mannen ging de winst naar Ricardo Floris uit Maastricht. Zijn winnende tijd was 2.36,05. Roelof Oostra uit Mantgum kwam meer dan drie minuten later opnieuw als tweede binnen in 2.39,21. De derde plek was voor Willem de Boer uit Exmorra in 2.42,50.

Floris zat in de buurt van het parcoursrecord van de nu als vierde gefinishte Jan Venhuizen (2.35,42).|