Basisscholieren geven AMV-concert in Theater Sneek

SNEEK - Ruim 500 kinderen uit groep 4 van basisscholen in Súdwest-Fryslân hebben onlangs een zestal optredens gegeven in Theater Sneek. De kinderen volgden afgelopen schooljaar in hun klas lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV). De optredens in Theater Sneek trokken in totaal circa 1000 bezoekers.

Bij AMV maken kinderen kennis met de beginselen van muziek maken. Daarbij wordt gebruik gemaakt van onder meer een blokfluit, keyboard en cimbaal. AMV maakt muziek begrijpelijk en toegankelijk, draagt bij aan een beter (muzikaal) inzicht en geheugen en stimuleert de gehoorontwikkeling. De AMV-lessen op de basisschool worden verzorgd door docenten van Kunstencentrum Atrium.

Liedjes en instrumenten die in de lessen aan bod zijn geweest, kwamen in de voorstelling weer voorbij. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, andere familieleden en de rest van het publiek werden tijdens het concert meegenomen op schoolreis naar de dierentuin. Verschillende dieren kwamen voorbij. Leerlingen van MUZT Musicalopleiding, onderdeel van Kunstencentrum Atrium, traden bij het concert op als dierenverzorgers en gaven met de jonge muzikanten een rondleiding langs de beesten.