Eerste zege Nyck de Vries in Formule 2

Le Castellet - Nyck de Vries heeft zijn eerste zege in de Formule 2 te pakken. De coureur uit Uitwellingerga was gisteren de beste op het circuit Paul Ricard bij Le Castellet.

De 23-jarige coureur uit Uitwellingerga maakt al het hele seizoen indruk door in trainingen en wedstrijden te laten zie hoe snel hij is en waarom hij geldt als een titelkandidaat die mogelijk de stap naar Formule 1 kan zetten. Veelal door pech leverde dat nog geen overwinningen op.

Nu wel. De Vries reed bijna vanaf het begin aan kop van de wedstrijd. Hij bleef onbedreigd uit zicht van de achtervolgers. Door de zege doet hij weer volop mee in de titelstrijd en dus ook in de jacht op een plek in Formule 1. De Vries staat nu derde achter de Britten Lando Norris (zondag vijfde) en George Russell (niet in de punten).

,,Eindelijk. We verdienen deze overwinning meer dan wie dan ook”, liet een dolblije De Vries weten. Niet alleen voor de Friese coureur was het zijn eerste seizoenzege, ook voor zijn team PREMA. In de zilverrode bolide van de Italiaanse renstal startte De Vries - zaterdag in race één vijfde - zondag vanaf plek vier. Bij de start pakte hij al een plaats winst, om vervolgens de Canadees Nicholas Latifi en later de Zwitser Louis Deletraz met fraaie inhaalacties te verschalken.