Expo Wiersma Sibrandabuorren

SIBRANDABUORREN - Tijdens Tsjerkepaad is in de vernieuwde en gerestaureerde Sint Maartenskerk van Sibrandabuorren een expositie te zien van Doet Boersma uit Wjelsryp.is

Tijdens Tsjerkepaad is de kerk alle zaterdagmiddagen van juli, augustus en de eerste twee van september geopend, telkens van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Doet Boersma doorliep de lerarenopleiding (tekenen en handvaardigheid). Zij is docent tekenen en schilderen en Artistiek leider bij de Kunstacademie Friesland. Van haar hangen tijdens Tsjerkepaad verschillende schilderijen te hangen in de kerk.

Boersma poogt in haar schilderijen het “onzichtbare” zichtbaar te maken, zoals de grote metamorfose in de natuur van seizoenen, kleuren, zaden, groei, wortels en vruchtbare aarde. Het is voor haar een uitdaging om dit alles fijnzinnig in elkaar passende systemen in kunst te vatten, waarvan zij vermoed dat alleen kunst deze magnifieke grootsheid kan benaderen. Dit thema raakt niet uitgeput.

Doet Boersma is een schilder van het Friese landschap, explosief, op groot formaat en in felle kleuren. Altijd op zoek naar de verste horizon, nieuwe composities en spannende kleurstellingen. Het werk van Doet Boersma is geliefd in Nederland en ook daarbuiten.