Bente Vlas wint Heidenskip

IT HEIDENSKIP - Thewis Hobma bij de topklassers en Bente Vlas uit Heeg bij de meisjes veroverden gisteravond de dagtitels bij het fierljeppen in It Heidenskip.

De in Harlingen wonende oud-Oosthemmer Thewis Hobma was alweer voor de zevende keer de beste in dit fierljepseizoen. In It Heidenskip kwam de klassementsleider andermaal over de 20 meter, ditmaal 20,37.

Bobby Zwaagman van de Fierljepferiening Drylts e.o. veroverde eveneens een plek op het erepodium. De jonge IJlster liet in het fierljepmekka 19,22 meter opmeten. De tweede plaats in de topklasse ging naar die andere jongeling, Sytse Bokma uit Hindeloopen die tot 19,48 kwam.

Bente Vlas stond opnieuw op het erepodium. De Heegse van de afdeling IJlst zegevierde met een sprong van 14,36 meter en verstevigde haar leidende positie in het klassement. Ze hield Fardau van Akker uit Suwâld en Henrieke Wijnstra uit Tzum achter zich. Haar clubgenotes Lissa v.d. Knaap en Titrza Boschma, beide uit IJlst, bezetten de vierde en vijfde plaats.

Bij de jongens was er in It Heidenskip een tweede plaats voor Stefan Douma uit Oppenhuizen. Alleen plaatselijk favoriet Rutger Haanstra kwam met 16,57 verder dan de 15,84 van Douma.

Bij de dames pakte Anneke Broersma uit Lemelerveld haar eerste zege met 14,38 meter.