Het weer van Dirk: Noordenwind

SNEEK - Een hogedrukgebied blijft ons weer komende week bepalen, dit met de kern nabij Groot-Brittannië. Het geeft bij ons een noordoost tot noordelijke stroming en droog weer. Wel kan er af en toe bewolking vanaf de Noordzee overdrijven en blijft de temperatuur ten op zichte van het midden en zuiden van het land achter. Wordt het daar 25 tot richting de 30 graden, bij ons blijft de temperatuur tussen de 20 en 25 graden steken. Verder verlopen de nachten nog steeds koel.

Vandaag is de wind noordoost tot noord en is het iets minder warm dan afgelopen dagen en komt in de stad rond de 23 graden uit, op en nabij het Sneekermeer iets lager. De zon is erbij, ook zien we wolken verschijnen. Windsterkte 2 tot 4 bft.

Komende nacht vrij helder, 11 graden als minimumtemperatuur.

Morgen is de kans op wat bewolking vanaf de Noordzee mogelijk dankzij de noordelijke wind. Het wordt dan nog iets minder warm, maar met een 22 graden prima zomerweer.

Donderdag bij een noord tot noordwestenwind 21 graden, zon en wat bewolking. Vrijdag vrij zonnig en weer wat warmer. Het weekend prima zomerweer, veel zon bij een noordoostenwind, 22 tot 25 graden en...het blijft droog.

Dirk van der Meer.