Jubilerend NOMI blijft innoveren

SNEEK - Het bereiken van de negentigjarige leeftijd is voor NOMI (Naar Ontspanning Met Inspanning) geen reden om lang achterover te leunen. Nou eventjes dan, want de tennissers willen graag even terugkijken in de historie. Maar daarna gaat de tennisclub die haar domicilie heeft aan de Pim Mulierstraat snel verder. Sponsor- en ledenwerving, activiteiten uitwerken, innoveren en de duurzame accommodatie verder perfectioneren zoals het vervangen van de vloer in de eigen tennishal.

Immers er moet zoveel gespeeld worden op de tien buiten- en vier binnenbanen die het park telt. Het op 28 juli 1928 opgrichte NOMI dat nu circa 600 leden telt, houdt van veel drukte op het park. Liever een volle bak dan verlaten banen. Friese districtsjeugdkampioenschappen, KNLTB-toernooien, clubevenementen, lessers-toernooien, ouder-kindtennis, sponsortoernooien, clubkampioenschappen, maak kennis met tennis.... Ga zo maar door. Een enthousiaste vaste kern van vrijwilligers van jong tot oud zet graag de schouders onder dit soort evenementen.

,,Dat is een prachtige groep mensen die we natuurlijk koesteren”, maakt voorzitter Herman Ruiter zich even los van het Finxtoernooi.

Hij doet zelf mee, mist geen avond en maakt van de gelegenheid gebruik om - onder het motto van vele handen maken licht werk - nog meer mensen zo ver te krijgen dat ze meer willen doen dan alleen een balletje slaan. Dat laatste is een speerpunt van het bestuur.

,,Toernooiweken zoals Finx zijn, net als onze voorjaarscompetitieavonden die op dinsdag- en woensdagavond stampvol zitten, altijd mooi. Goede sfeer op het park. Leuk niveau met een paar spelers met een rating van 2 en zelfs 1 op hun pasje. Mooie poule-indelingen met mensen die aan elkaar gewaagd zijn, gelukkig niet alleen bij de toptennissers, maar zeker ook bij de beginnende tennissers. Ja, inderdaad, hier zit wel een blije voorzitter.”

Lees het complete artikel vandaag in het Sneeker Nieuwsblad.